BiH: Upozorenje na povećanu opasnost od odrona kamenja ili zemlje na kolovoz

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora, objavili su iz BIHAMK-a.

 

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na povećanu opasnost od odrona kamenja ili zemlje na kolovoz.

U Hercegovini skreću pažnju na povremeno jače udare vjetra. Mole vozače da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila.

”Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno se vežite sigurnosnim pojasom”, poručuju iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča – Gradačac, Semizovac – Olovo – Kladanj, Bugojno – Kupres, Vitez – Nević Polje, Doboj – Rudanka – Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf – Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

 

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top