BiH: Danas i sutra kiša, od srijede sunčano vrijeme

U Bosni danas oblačno vrijeme. Većina padavina je prije podne. U drugom dijelu dana lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, navode iz FHMZ-a BiH.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

U Bosni i Hercegovini danas i sutra oblačno vrijeme sa padavinama, a od srijede sunčano sa temperaturama do 29 stepeni Celzijusa.

“Danas u Bosni oblačno vrijeme. Većina padavina je prije podne. U drugom dijelu dana lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na sjeveru i istoku rijetko može pasti malo kiše”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 23 do 27 stepeni Celzijusa.

U utorak se u Bosni očekuje više oblačnosti prije podne. Umjerena naoblaka u drugom dijelu dana. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U srijedu se u Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove bit će dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u Bosni u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U četvrtak se u Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove bit će dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u Bosni u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom izmeđ u devet i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

 

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top