BiH: Počela izgradnja fiskulturne sale u područnoj školi u Potočarima

Vlada Kantona Sarajevo je obezbijedila 415.000 KM, a u razgovorima sa predstavnicima Vlade smo dobili obećanja da će biti obezbijeđena i sredstva koja su potrebna da se plati PDV, kazao je zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

U Potočarima kod Srebrenice prije nekoliko dana počeli su radovi na izgradnji fiskulturne sale u okviru područne škole. Vrijednost projekta je 490.000 KM sa PDV-om, a iznos od 415.000 KM je obezbijedila Vlada Kantona Sarajevo.

“Vlada Kantona Sarajevo je obezbijedila 415.000 KM, a u razgovorima sa predstavnicima Vlade smo dobili obećanja da će biti obezbijeđena i sredstva koja su potrebna da se plati PDV”, kaže zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Izgradnja fiskulturne sale od velikog je značaja s obzirom da područnu školu u Potočarima pohađa više do 130 učenika koji uglavnom dolaze iz povratničke populacije. Uskoro se očekuje i dolazak delegacije Vlade KS koja će obići radove na izgradnji fiskulturne sale.

“Izgradnjom fiskulturne sale će biti riješen jedan od problema koji smo imali decenijama unazad, jer ova škola nikad nije imala salu. Generacije djece su izašle odavde, a da nisu imali adekvatno mjesto za fiskulturnu nastavu. Drago mi je da smo u proteklom periodu uspjeli naći rješenje, i da smo imali razumijevanje Vlade Kantona Sarajevo. Zaista, moram istaći da mi imamo dobru saradnju sa Vladom KS, kako sa ovim tako i sa ranijim sastavima vlada”, rekao je Fejzić, koji očekuje da radovi brzo napreduju.

Škola u Potočarima je udaljena nekoliko kilometara od grada Srebrenice, a kako je već navedeno nastavu u ovoj školskoj ustanovi pohađa više do 130 učenika od prvog do devetog razreda. Prva osnovna škola Srebrenica u čijem sastavu djeluje i područna škola u Potočarima, kao i roditelji djece koja pohađaju školu istakli su zadovoljstvo da je krenula realizacija projekta izgradnje fiskulturne sale. ​​​​​​​

 

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top