BiH: Od 21. novembra do 1. decembra nestabilno vrijeme s čestim padavinama

Za vikend i početkom iduće sedmice očekuje se stabilno vrijeme, objavio je FHMZ BiH.

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se promjenljivo vrijeme, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Na vremenske prilike u BiH danas djeluje polje povišenog zračnog pritiska, pa će biti stabilno i sunčano, ali već u petak uz ciklone koja se trenutno nalazi iznad zapadne Evrope pristiže frontalni sistem koji će usloviti i nove padavine.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

U dane vikenda i početkom iduće sedmice ponovno stabilnije, a potom od 21. novembra do 1. decembra slijedi duži period nestabilnog vremena sa čestim padavinama širom Bosne i Hercegovine, navode iz FHMZ-a.

Do 21. novembra, očekuju se natprosječne temperature zraka. Minimalne u Bosni kretaće se od minus jedan do četiri stepena Celzijusova, u Hercegovini od pet do deset stepeni, danju najviše temperature zraka u Bosni od deset do 15, u Hercegovini od 14 do 19 stepeni.

Od 22. novembra vrijednosti temperatura zraka biće u granicama prosjeka za taj period. Jutra prohladna sa temperaturama zraka od minus dva do tri u Bosni, u Hercegovini od tri do osam, maksimalne u Bosni do deset, u Hercegovini do 15 stepeni.

Spread the love
Scroll to Top