Selektor BiH Milošević uoči meča s Luksemburgom: Pripremiti se za igru na rezultat

 

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević izjavio je uoči utakmice protiv selekcije Luksemburga da će igrati na rezultat, jer to će biti najvažnije u baražu.

Selektor Milošević i reprezentativac Rade Krunić održali su službenu konferenciju za novinare “A” reprezentacije prije  utakmice kvalifikacija za EURO 2024.

Bh. selektor je istakao da će neki debitanti u selekciji Bosne i Hercegovine dobiti šansu za igru.

“Sigurno je da neki hoće biti u startnoj postavi, ali naravno, ne možemo zamijeniti sve igrače, to bi bila prevelika promjena. Međutim, imamo dvije utakmice i sigurno će to biti šansa da svaki od njih dobije neku minutažu. To je i dobra prilika za one koji su do sad manje igrali, da pokažu koliko znaju i u kojoj mjeri mogu zamijeniti ove koji fale”, rekao je Milošević.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Naglasio je da je utakmica protiv Luksemburga važna za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Bitno nam je da se pripremimo za igru na rezultat, jer to će biti najvažnije u baražu. To je takođe nešto što mora da se utrenira. Sigurno da nam je sutra bitna utakmica, jer moramo da imamo jasnu sliku šta je to što treba da radimo u martu. Siguran sam da će momci shvatiti ove utakmice ozbiljno i da ćemo ostvariti naše ciljeve”, kazao je bh. selektor.

Bh. veznjak Krunić je izjavio da Bosna i Hercegovina ima kvalitetnu reprezentaciju.

“Nedostajaće nam dosta iskusnih igrača, ali vjerujem da imamo kvalitetnu reprezentaciju i na nama je da pokažemo koliko možemo. Ovo će biti odlični testovi za nas za buduće utakmice koje će nam biti veoma važne. Pristupamo predstojećim susretima s velikom ozbiljnošću i sigurno je da ćemo pružiti maksimum”, rekao je on.

Meč Luksemburga i “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine igra se u četvrtak, 16. novembra, s početkom u 20.45 sati u okviru 9. kola grupe “J” kvalifikacija za UEFA Evropsko prvenstvo 2024.

Do kraja su ostala još dva kola kvalifikacija, a reprezentacija Luksemburga i dalje ima teoretske šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo. Luksemburg je trenutno na trećem mjestu na tabeli s pet bodova manje od drugoplasirane Slovačke.

Bosna i Hercegovine izgubila je šansu da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Njemačkoj.

Međutim, priliku za plasman na šampionat Starog kontinenta imat će u martovskom baražu kojeg su popularno zvani “zmajevi” izborili trijumfom u UEFA-inoj Ligi nacija “B”.

Lider grupe je Portugal sa maksimalnih 24 boda i već je izborio plasman, a potom slijede Slovačka sa 16, Luksemburg 11, Island deset, Bosna i Hercegovina devet i Lihtenštajn bez bodova.

Spread the love
Scroll to Top