Ahmed Omerović: Slijede sankcije za neodgovorne direktore, obezbjeđeni udžbenici i radne sveske za sve osnovce

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona obezbjedilo udžbenike i radne sveske za učenike osnovnih škola. Ove je godine proširena nabavka udžbenika za engleski jezik i vjeronauke, te radnih sveski/zbirki zadataka sa Spiska odobrenih udžbenika i radnih listova Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Udžbenici koji su bili predmet prošlogodišnje nabavke, a koji su vraćeni u škole bez oštećenja, koristit će se i u ovoj školskoj godini. Tako će se svim osnovcima za sve nastavne predmete osigurati besplatni udžbenici, te radne sveske.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Ahmed Omerović ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona danas je na konferenciji za medije oštro kritikovao direktore pojedinih škola.

Omerović navodi da su direktori pojedinih škola i osoblje koji su bili zaduženi za kontrolu urednosti udžbenika pravili propuste prilikom kreiranja nabavnih listi, te da su u upotrebu stavili ispisane stare radne udžbenike koji nisu više za upotrebu. Svojim ne radom ugrozili su početak školske godine i kredibilitet obrazovnih vlasti.

Spread the love
Scroll to Top