Vlada Tk podržala kulturne manifestacije i izdavačku djelatnost sa 146 300 KM

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Odluku o odobravanju finansijskih sredstava, korisnicima, iznosima i namjeni finansijskih sredstava u okviru Javnog poziva za odabir korisnika sredstava sa pozicije „Podrška u oblasti kulture“ u 2023. godini.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Ovim Programom bit će podržano održavanje ukupno 68 kulturnih manifestacija u Tuzlanskom kantonu, sa ukupno 146.300 KM. Također za, sufinansiranje 11 programa/projekata izdavačke djelatnosti odobreno je ukupno 25.700 KM.

“U toku trajanja Javnog poziva organizovali smo “Dan podrške korisnicima” gdje su svi zainteresovani mogli da dobiju sve potrebne informacije koje se odnose na popunjavanje dokumentacije. Željeli smo svesti na minimum nepotpune i netačne prijave. Primili smo 125 prijava sa 128 programa podjeljenih u dva segmenta. Prvi se odnosi na podršku manifestacijama u oblasti kulture i drugi dio za izdavačku djelatnost. 92 prijave odnosile su se na oblast kulture, a 33 prijave na izdavaštvo. 68 prijava iz oblasti kulture i 11 iz oblasti izdavaštva bile su potpune, rekao je Damir Gazdić ministar za kulturu, sport i mlade TK.

Uskoro će uslijediti potpisivanje ugovora.

 

 

Spread the love
Scroll to Top