Vlada TK: Jednokratna pomoć za penzionere uz avgustovsku penziju

Na današnjoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom je ovlastila ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Fadila Alića da potpiše Sporazum sa Federalnim zavodom PIO/MIO Mostar o isplati jednokratne novčane pomoći penzionerima sa područja Tuzlanskog kantona sa najnižom penzijom u iznosu od po 100 KM.

Prema Zakonu o izvršenju budžeta Tuzlanskog kantona za 2023. godinu predviđena sredstva za realizaciju jednokratne novčane pomoći penzionerima sa područja Tuzlanskog kantona rasporedit će se na osnovu odluke resornog ministarstva na koju saglasnost daje Vlada TK i Sporazuma potpisanog između ovog Ministarstva i FZ PIO/MIO Mostar. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM koju će dodijeliti Vlada TK ostvaruju penzioneri sa mjestom prebivališta na području Tuzlanskog kantona a koji primaju lične ili porodične penzije i čija ukupna penzijska primanja ne prelaze iznos od 538,27 KM.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Federalni zavod PIO/MIO Kantonalna administrativna služba Tuzla će bez naknade, nakon uplate finansijskih sredstava izvršiti prenos sredstava u pojedinačnom iznosu od 100 KM penzionerima uz isplatu redovne penzije za avgust 2023. godine. Ukupan broj primalaca jednokratne pomoći, utvrđen od strane Federalnog zavoda PIO/MIO Mostar i dostavljen Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona, je 37.170 penzionera.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak o prijenosu sredstava Federalnom zavodu PIO/MIO Mostar u iznosu od 3.717.000 KM za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od po stotinu KM za penzionere sa područja Tuzlanskog kantona sa najnižom penzijom.

 

Spread the love
Scroll to Top