Usvojen Nacrt programa za obilježavanje 28. godišnjice genocida

U Memorijalnom centru Potočari – Srebrenica danas je održan treći sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone Ujedinjenih nacija“ Srebrenica.

Na sastanku se raspravljalo, između ostalog, o tome kako teku pripreme za obilježavanje, te o Nacrtu programa za obilježavanje 28. godišnjice genocida.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora istakao je da pripreme za obilježavanje 28. godišnjice genocida teku prema planu.

“Danas smo usvojili Nacrt programa za obilježavanje godišnjice genocida. Ostavili smo rok od desetak dana da se dostave eventualni dodatni prijedlozi. Nakon toga ćemo održati sastanak i usvojiti konačni program. U programu je niz aktivnosti kao i prethodnih godina. Pripreme i za ‘Marš mira’ teku prema planu, i nadamo se da nam vremenske prilike neće napraviti probleme“, istakao je Fejzić.

Suljo Čakanović, predsjednik pododbora za “Marš mira”, kazao je da je do sada za učešće prijavljeno više od 1.400 osoba.

“U toku su prijave učesnika za ovogodišnji ‘Marš mira’ i prema prijavama trenutno imamo prijavljenih 28 organizovanih grupa. Sa grupama i pojedincima je 1.409 osoba do sad prijavljenih. Obilne padavine u proteklom periodu nam stvaraju probleme na trasi, ali vjerujem da će sve biti u redu i spremno za ovogodišnji ‘Marš mira'”, rekao je Čakanović.

Prema informacijama Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine do sada je identifikovano 29 žrtava genocida kojima će 11. jula biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

 

Izvor: Super TV/Anadolija

Spread the love
Scroll to Top