UEFA kaznila Srbiju zbog incidenta u Podgorici: Protiv Mađarske će igrati na praznom stadionu

 

Fudbalska reprezentacija Srbije će domaću kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2024. igrati na praznom stadionu, odlučila je UEFA zbog diskriminirajućih skandiranja navijača na nedavnoj utakmici protiv susjedne Crne Gore.

Navijači su razmjenjivali uvrede na etničkoj osnovi u pobjedi Srbije od 2:0 u Podgorici u martu, naveli su iz UEFA-e, koja je također sankcionirala i crnogorski fudbalski savez zbog diskriminirajućeg ponašanja.

Srbija će “odslužiti” kaznu kada bude domaćin Mađarskoj u septembru, a iz UEFA-e su također naveli da je Srbiji aktivirana uslovna kazna zbog prethodnog rasističkog vrijeđanja navijača na utakmici Lige nacija prošle godine.

UEFA je također srbijanski savez kaznila s 50.000 eura novčane kazne i zabranila prodaju ulaznica navijačima za sljedeću gostujuću utakmicu u grupi G, koja se igra u Bugarskoj sljedećeg mjeseca.

Najnovija sankcija UEFA-e za nedolično ponašanje navijača Srbije uslijedila je nakon zatvaranja stadiona na jednu utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2020.

S 47.500 eura kažnjen je Fudbalski savez Crne Gore, koji će morati da zatvori dio svog stadiona u Podgorici za meč protiv Bugarske.

Spread the love
Scroll to Top