U Živinicama muškarac ubio ženu pa izvršio samoubistvo

U nedjelju navečer u Živinicama, muškarac usmrtio ženu, pa izvršio samoubistvo.

Dana 20.08.2023 godine, oko 21,10 sati, službeniku Policijske stanice Živinice, prijavljena je pucnjava iz porodične kuće u naselju Podgajevi. Na lice mjesta izašla je patrola PS Živinice, te je upućena i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice.
Po dolasku na lice mjesta u kući vl. T.Č. pronađena su dva beživotna tijela, jedno je tijelo ženske osobe T.Č (1971) i muške osobe M.A. (1965).
Povrede su nastale upotrebom vatrenog oružja.
Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

O događaju je upoznat dežurni Tužilac Kantonalnog tužilaštva TK-a, koji je takođe izašao na lice mjesta. Uviđaj su izvršili istražitelji Sektora kriminalističke policije  Uprave policije MUP TK-a i OKP PU Živinice.

Postupajući Tužilac KTTK-a izdao je naredbu za obdukciju tijela postradalih T.Č. i M.A., te nalog za vršenje provjera vezano za vatreno oružje kojim je djelo počinjeno, u smislu provjere da li se radi o oružju za koje je izdata dozvola za držanje i nošenje oružja.

Potvrđeno je i da se u porodičnoj kući u kojoj se desio događaj zatečeno malodobno dijete, koje je u srodstvu sa postradalom ženom.
U rad je uključen i Centar za socijalni rad Živinice. Djetetu je ukazana psihološka pomoć, te je smješteno na sigurno do dolaska roditelja/staratelja koji se nalazi na radu u inostranstvu.

.
Spread the love
Scroll to Top