U šumskim požarima u južnim regijama Italije poginule četiri osobe

Na ostrvu Sicilija, koje je najviše pogođeno požarima, gasi se 86 velikih i manjih požara.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 Najmanje četiri osobe poginule su u nesrećama izazvanim šumskim požarima na mnogim mjestima u južnim regijama Italije. Na ostrvu Sicilija, koje je najviše pogođeno požarima, gasi se 86 velikih i manjih požara. Požar, koji je jučer izbio oko aerodroma Palermo na Siciliji, noću se proširio. U zoni požara pronađena su dva ugljenisana tijela.

Aerodrom Palermo, koji je tokom noći bio zatvoren za zračni saobraćaj zbog požara, jutros je ponovo otvoren za određene letove. Oko 1.500 ljudi je evakuisano s tog područja zbog požara u blizini aerodroma Palermo. Bolnica Cervello ostala je pod dimom zbog plamena koji se proširio na grad Palermo, dok je iz bolnice evakuisano oko 200 ljudi. Arheološki park Segesta iz starogrčkog doba na ostrvu je također bio zahvaćen plamenom.

Na Siciliji, gdje se nastavljaju aktivnosti gašenja požara kopnenim i zračnim putem, povrijeđeni su šumski radnik i dva vatrogasca. U požaru u blizini svoje kuće u gradu Cardeto u Kalabriji, poginuo je 98-godišnjak. Osim toga, preminula je 88-godišnja žena jer medicinske ekipe nisu mogle da dođu do nje. U regionu Kalabrije trenutno ima oko 80 požara, velikih i manjih. Zbog šumskog požara koji je izbio u blizini grada Vieste na obali Jadrana u regiji Puglia na jugoistoku zemlje, evakuisano je oko 2.000 turista iz tri hotela.

Dok se aktivnosti gašenja požara nastavljaju u južnim krajevima, visoke temperature i vjetar otežavaju napore vatrogasaca. Regije Lombardija i Veneto na sjeveru Italije bore se sa jakim gradom i olujnim vremenskim uslovima. Regionalna vlada Lombardije sprema se da zatraži od centralne Vlade da proglasi vanredno stanje zbog nevremena koje je do sada uništilo mnoga stabla i putokaze, oštetilo zgrade i vozila, a dvije osobe su poginule.​

Spread the love
Scroll to Top