U subotu i nedjelju obilježavanje 31. godišnjice od pogibije Hasiba Đulovića – Sibe

Udruženje “Maloljetni boci A RBiH – Grad Tuzla” u subotu i nedjelju u MZ Pasci organizuje obilježavanje 31. godišnjice od pogibije maloljetnog borca Hasiba Đulovića – Sibe. 

Obilježavanje počnje u subotu polaganjem cvijeća, učenjem tehvida i posjetom porodici, a nastavlja se u nedjelju sportskim aktivnostima, defileom i kulturno-vjerskim programom.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Zahvaljujem se JU OŠ “Pasci, Savjetu MZ Pasci, džematu Pasci, udruženju boraca Pasci-Petrovice i udruženju žena koji su se aktivno uključili u organizaciju i programske aktivnosti. Za učesnike pripremili smo zahvalnice, medalje i pehare. Pozivam sve mještane MZ Pasci, ostale građane, borce i patriote naše zemlje da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj”, rekao je za portal supertv.ba Kadir Hajdarević predsjednik udruženja “Maloljetni borci A RBiH – Grad Tuzla.

Mjesna zajednica Pasci stavila je sve svoje kapacitete na raspolaganje obilježavanju godišnjice.

“Rijetke su prilike u kojima ističemo doprinos naše zajednice u odbrani Bosne i Hercegovine. Naši mještani dali su 26 šehida, među njima je i maloljetni borac Hasib Đulović. Zahvaljujem se udruženju “Maloljetni borci ARBiH – Grad Tuzla” na ovoj inicijativi koju smo podržali” ističe Senaid Avdić predsjednik Savjeta MZ Pasci.

Ulogu u obilježavanju godišnjice dobili su i učenici JU OŠ Pasci.

“JU OŠ “Pasci” uzela je učešće u manifestaciji i prošle godine sa priredbom, a ove godine učenici pišu eseje, pjesme i stvaraju likovne radove na temu “Kako ja vidim borca A RBiH”. Najbolji likovni rad, pjesma i esej bit će nagrađeni medaljom i zahvalnicom. Ove godine kroz navedene aktivnosti uključili smo veći broj učenika” rekao je Elvir Fejzić direktor JU OŠ “Pasci” Pasci.

Hasib Đulović – Sibe sedamnaestogodišnji dječak je svoje mladalačke snove zamijenio puškom u ruci gdje se kao dobrovoljac prijavljuje u redove Armije RBiH nakon čega vrlo brzo pristupa i izviđačko- diverzantskoj jedinici 5-e OG. Hasib Đulović je rođen 11. februara 1975 godine u Petrovicama Donjim kao drugo dijete od oca Ismeta i majke Sabire, imao je brata Samira i sestru Ajšu, a poginuo je  29.10.1992 godine od agresorske granate u poslijepodnevnim satima u mjestu Kukarići u akciji za oslobađanje Kolimera na Majevičkom ratištu.

Spread the love
Scroll to Top