U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH: Ovaj grad je tačka koja nas spaja

U Srebrenici je danas povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održana tribina u Kulturnom centru. 

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Na tribini su govorili Ahmo Mehmedović, Dževad Hadžić, delegat u Domu naroda FBiH i Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

“Ovo je mjesto gdje treba svi da zajedno živimo, njegujući suživot i saradnju na principima međusobnog uvažavanja. Srebrenica nam je svima tačka koja nas spaja i mjesto gdje dolazimo s posebnom emocijom i pažnjom. Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je prilika da sa Srebreničanima proslavimo ovaj veliki praznik jedine nam domovine”, kazao je Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Odluku građana Bosne i Hercegovine od 29. februara i 1. marta 1992. godine živimo decenijama nakon tog hrabrog čina.

“Nije zgoreg podsjetiti se da je tog dana širom planete odaslana poruka da građani jedne male zemlje žele samostalno upravljati svojim životima i danas ta ideja živi i živjet će”, naglasio je Dževad Hadžić, delegat u Domu naroda FBiH.

Srebreničanin Ahmo Mehmedović ističe da su mladi najveće bogatstvo Srebrenice, ističući njihovu ulogu u promoviranju zajedništva, ali i ulaganju napora za postizanje napretka i boljitka za sve.

“Poželimo i snagu za naše mlade građane, a koju će je iskoristiti da ostanu u BiH i da nađu posao i formiraju svoje porodice, kako ne bi odgajali generacije Bosanaca i Hercegovaca u tuđoj zemlji. Oni šalju poruku – ostati i živjeti u Srebrenici, u Bosni i Hercegovini“, poručio je Mehmedović.

Spread the love
Scroll to Top