U Skupštini Kosova napadnut premijer Kurti, tuča poslanika

Tokom sjednice Skupštine Kosova opozicioni poslanici su premijera Kosova Albina Kurtija polili vodom dok je bio za govornicom, što je dovelo do tuče opozicionih poslanika sa članovima vladinog kabineta i poslanicima premijerovog Pokreta Samoopredeljenje.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Poslanik opozicione Demokratske partije Kosova Mergim Lushtaku je prišao sa flašicom vode i poprskao premijera Kurtija za govornicom, a potom je poprskao i gađao flašicom zamjenika premijera Besnika Bislimija koji je sjedo u djelu za ministre pored govornice.

Reagovali su odmah ostali ministri koji su tijelima okružili premijera kako bi ga zaštitili i došlo je do tuče sa opozicionim poslanicima. Sve je trajalo nekoliko minuta.

Do napada je došlo u trenutku kada je premijer Kurti govorio o dogovoru u vezi deeskalacije situacije na sjeveru Kosova i pominjanja da je kriminalcu Milanu Radojičiću prethodna vlast ukinula potjernicu, prije nego što je Samoopredjeljenje došlo na vlast.

Nakon tuče predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca dao je pauzu od pola sata i pozvao skupštinsko obezbjeđenje da obavi svoj posao.

Spread the love
Scroll to Top