Tuzla dobila solarnu elektranu kapaciteta 202 kW

TEHNOGRAD-company d.o.o. Tuzla ulaže u očuvanje okoliša izgradnjom solarne elektrane kapaciteta 202 kW.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

U današnjem svijetu, gdje se suočavamo s rastućim izazovima klimatskih promjena, sve je važnije prepoznati ulogu koju igra očuvanje okoliša.

“Kao društveno odgovorna firma, prepoznali smo potrebu za održivim poslovanjem i odlučili smo se angažovati u inicijativama koje podržavaju zelenu energiju. Upravo iz tog razloga, s ponosom predstavljamo investiranje u solarnu elektranu kapaciteta 202 kW.  Očuvanje okoliša zahtijeva djelovanje na različitim frontama, a jedna od ključnih oblasti je proizvodnja energije. Fokusirajući se na obnovljive izvore energije, mi kao firma preuzimamo aktivnu ulogu u smanjenju emisija stakleničkih plinova i podržavamo tranziciju ka održivijem energetskom sistemu” navode iz kompanije Tehnograd-company d.o.o. Tuzla.

Ovaj projekat ne samo da smanjuje naš ekološki otisak već i pruža konkretan doprinos lokalnoj zajednici. Korištenjem energije sunca, smanjuje se potreba za fosilnim gorivima, čime se direktno utiće na smanjenje onečišćenja zraka.

“Očuvanje okoliša je odgovornost koja seže izvan granica poslovanja. Kroz investiciju u solarnu elektranu, mi kao firma preuzimamo aktivnu ulogu u stvaranju održive budućnosti” dodaju iz Tehnograd-company d.o.o. Tuzla.

 

Spread the love
Scroll to Top