Tuzla: Borac ARBiH već četiri mjeseca živi sa porodicom u mraku bez struje

Super Televizija prije nekoliko sedmica obišla je porodicu Sejranić iz Tuzle koja živi u kolektivnom centru u izuzetno lošim uslovima za život.

Prilikom naših posjeta uručili smo hranu, novčana sredstva za gradnju izolacije na vanjskim zidovima, zamjenili smo prozore i dovezli neophodan namještaj za djecu. Nažalost ovoj priči nikad kraja.

Meliha Hadžić autorica i voditeljica emisije “Život na čekanju” prilikom četvrtog dolaska ovu porodicu sreće u mraku. Dug za el. energiju rastao je godinama i dosegao iznos od 8700 KM. Mirsad Sejranić RVI i bivši borac ARBiH povremeno je plaćao pristigle račune ali nedovoljno i zbog toga je nastalo toliko dugovanje.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Ekipa Super TV pisale je dopise mnogim institucijama i molila da se ukinu zatezne kamate koje dodatno opterećuju ovu porodicu. Također obratili smo se boračkim udruženjima, ministarstvu za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i dr.

Najveću finansijsku podršku dobili smo od gledatelja Super TV koji nas prate u inostranstvu. Akcija prikupljanja sredstava za porodicu Sejranić traje do ponedjeljka 19.06.2023. godine kada planiramo prikupljena sredstva uplatiti na račun kako bi ova porodica nakon skoro četiri mjeseca dobila svjetlo u svom skromnom domu.

Molimo sve koji su u mogućnosti da podrže našu akciju uplatom novčanih sredstava na domaći ili devizni račun udruženja “Život na čekanju” ili na paypal račun udruženja “Život na čekanju”. Sve donatore čitamo u tv emisiji “Život na čekanju” u izdanju posvećenom porodici Sejranić.

Više informacija zatražite putem telefona na broj 00387 61 302 213 (Redakcija tv emisije “Život na čekanju”). Hvala Vam dragi naši.

 

 

Spread the love
Scroll to Top