Tuzla: 25 ugovora o dodjeli subvencije upraviteljima zgrada

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, potpisao je u srijedu, 26.7.2023., 25 ugovora, ukupne vrijednosti 204.995,74 KM, sa izabranim upraviteljima zajedničkih dijelova zgrada sa kojima etažni vlasnici imaju zaključen ugovor o upravljanju i održavanju.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Grad Tuzla je u Budžetu za 2023.godinu obezbijedio sredstva u iznosu od 205.000,00 KM za dodjelu subvencija za finansiranje sanacije zajedničkih dijelova zgrada: rampe (kosine) i drugih sistema za savladavanje visinskih razlika kako bi se osigurao pristup i kretanje u zgradama osobama sa umanjenim tjelesnim mogućnostima, uklanjanje arhitektonske barijere, te sanaciju krova, fasade i svjetlarnika. U skladu sa Odlukom Gradskog vijeća Tuzle, objavljen je javni poziv na koji su se u ime i za račun etažnih vlasnika prijavili izabrani upravitelji zajedničkih dijelova zgrada.

Na ovaj način Grad Tuzla pokazuje svoju posvećenost stvaranju inkluzivnog i pristupačnog okruženja za sve građane. Kroz zajednički napor Grada i etažnih vlasnika, očekuje se da će ovi projekti sanacije značajno unaprijediti stanje stambenih i stambeno-poslovnih objekata, stvarajući sigurne, funkcionalne i pristupačne domove za sve njihove stanare. Također, Grad pruža podršku i etažnim vlasnicima koji su i sami na ovaj način pokazali jedan odgovoran odnos prema zajedničkoj imovini i empatiju prema licima koja imaju umanjene tjelesne sposobnosti i poteškoće u kretanju.

 

Spread the love
Scroll to Top