Turistička zajednica grada Tuzle objavila Javni poziv za finansiranje projekata i manifestacija

Turistička zajednica grada Tuzle je 08.08.2023. godine (utorak) objavila Javni poziv za finansiranje/sufinansiranje projekata i manifestacija koje doprinose obogaćivanju turističke ponude u gradu Tuzli.

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava Turističke zajednice grada Tuzle za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa koji imaju za cilj podizanje kvalitete turističke ponude i promocije turističkih kapaciteta na području grada Tuzle“, u iznosu od 20.000,00 KM.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Pravo na dodjelu sredstava imaju:
a) neprofitne organizacije koje prema rješenju o upisu u registar udruženja obavljaju djelatnost, koja je u skladu sa prioritetnim područjima ovog Javnog poziva, u okviru kojih će realizovati svoje aktivnosti,

b) privredna društva (d.o.o.) koja su registrovana za obavljanje turističke i/ili djelatnosti organizacije manifestacija i događaja kulturno-zabavnog karaktera. Prioriteti finansiranja/sufinansiranja moraju biti usmjereni ka postizanju ciljeva definiranim strateškim i razvojnim dokumentima Grada Tuzla te drugim strateškim dokumentima iz oblasti turizma, a prijavitelji na ovaj Javni poziv dostavljaju prijave iz sljedećih prioritetnih područja:

1. Podsticanje razvoja turističke infrastrukture
1.1. Očuvanje i stvaranje prepoznatljivog i privlačnog turističkog ambijenta;
1.2. Obnova, uređenje i aktiviranje područja grada Tuzle koja su nedovoljno uključena u turistički promet.
2. Kultura i kulturno historijsko i prirodno naslijeđe
2.1. Promocija kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa;
2.2.Manifestacije od kulturnog, sportskog, privrednog i umjetničkog značaja koje doprinose obogaćivanju turističke ponude i privlačenju turista.
3. Unapređenje cjelovite turističke ponude
3.1. Podizanje kvaliteta turističkih usluga;
3.2. Razvoj i unapređenje posebnih oblika turizma;
3.3. Stvaranje novih inovativnih turističkih proizvoda.

Minimalan iznos sredstava koja se mogu dodijeliti po jednoj prijavi u okviru prioritetnih područja utvrđenim u ovom Javnom pozivu je 500,00 KM, a maksimalan 3.000,00 KM. Aktivnosti odabranih prijavitelja po ovom Javnom pozivu moraju se realizovati u periodu od 01.09.2023. godine do 31.12.2023. godine.

Prijave na Javni poziv se podnose na propisanom Prijavnom obrascu, koji je objavljen na zvaničnoj internet stranici TZ grada Tuzle (https://tztz.ba/ba/javni-pozivi/).

Prijave na ovaj Javni poziv sa pratećom dokumentacijom prijavitelji dostavljaju u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili predaju lično u Turistički ured TZ grada Tuzle, na adresi: TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA TUZLE

TURISTIČKI URED
Ulica Soni trg broj 8
75 000 Tuzla

Javni poziv je otvoren 14 radnih dana od dana objavljivanja, a krajnji rok za predaju prijava je 16.00 sati u petak, 25.08.2023.

Sve dodatne informacije o načinu i postupku učešća u Javnom pozivu mogu se dobiti u Turističkom uredu Turističke zajednice grada Tuzle, putem telefona: +387 35 257 499 te slanjem pitanja na e-mail adresu: info@tztz.ba

Spread the love
Scroll to Top