Tokom dana naoblačenje, ponegdje moguća kiša

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana.

Poslijepodne lokalno slaba kiša je moguća u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepena Celzijusova, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini, na jugoistoku i jugozapadu Bosne. Poslijepodne i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju poslije podne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 31 stepena.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne slabi lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru i zapadu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32 stepena.

U subotu u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne padavine i u Hercegovini, centralnim područjima Bosne, a tokom noći u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Prije podne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30, na sjeveroistoku Bosne do 33 stepena.

Spread the love
Scroll to Top