Tišina glasnija od svake izgovorene riječi: Mostarci obilježili godišnjicu genocida

Tradicionalnim skokom sa Starog mosta bez aplauza u organizaciji Kluba skakača “Mostari“, sa žrtvama genocida u Srebrenici i ove godine suosjećali su Mostar i Mostarci.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Riječ je o činu koji traje decenijama i koji se simbolično svakog 11. dana jula upriliči na Starom mostu u Mostaru. To je najmanje što još jedan grad stradalnik u agresiji na Bosnu i Hercegovinu može učiniti za porodice žrtava, naveli su organizatori. Iz Kluba ove godine nisu mnogo govorili, saglasni da je na današnji dan najbolje šutjeti i moliti za duše ubijenih.

“Tišina je danas glasnija od bilo koje izgovorene riječi. Dok god kao klub budemo postojali prisjećat ćemo se i obilježavati dan genocida u Srebrenici, uz nadu da se to više nikada nikom neće dogoditi, ni ponoviti“, poručila je u ime organizatora Adela Gosto.

Građani Mostara osim ovog tradicionalnog rituala i ove godine su uzeli učešće na Maršu mira do Potočara. Udruženje civilnih žrtava rata Mostar od nedavno je zbratimljeno sa Udruženjem “Majke Srebrenice“, čiji su predstavnici prisustvovali nedavnom obilježavanju godišnjice zločina na Uborku i Sutini.

 

Izvor: Super TV/AA

 

Spread the love
Scroll to Top