Sve spremno za jubilarni 50. Sajam šljive u Gradačcu: Izlagači iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i BiH

Najstarija specijalizovana manifestacija u BiH Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive održat će se u Gradačcu od 23. do 26. avgusta 2023. godine.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

U Gradačcu će sutra biti otvoren jubilarni 50. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije na kojem će se predstaviti oko 30 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i Bosne i Hercegovine.

Sajam šljive će otvoriti premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, a svečana ceremonija otvaranja održat će se u Gradskom kinu s početkom u 11 sati.

Sajam se održava na 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog prostora u kompleksu sportske dvorane u Gradačcu, a ulaznice za posjetioce koštat će 3 KM a za organizovane grupe i penzionere 1 KM.

“Ove godine sajamski prostor je podijeljen u tri sekcije, za prehrambeno-prerađivačku industriju, poljoprivrednu proizvodnju, obrte i stare zanate te poljoprivrednu opremu i mehanizaciju“, rekao je Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice grada Gradačca.

Među gostima je i Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, dugogodišnji prijatelj Sajma šljive, Gradačca i Bosne i Hercegovine, koji će sa Ensarom Mešanovićem uručiti jubilarna priznanja organizatora.

Najstarija specijalizovana manifestacija u Bosni i Hercegovini, jubilarni 50. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive održat će se u Gradačcu od 23. do 26. avgusta 2023. godine.

Spread the love
Scroll to Top