Sufinansiranje razvoja javne turističke infrastrukture

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović potpisao je danas ugovore sa 6 neprofitnih organizacija čiji su projekti za razvoj i unaprjeđenje javne turističke infrastrukture odabrani za dodjelu novčanih sredstava. Nakon provedenog javnog poziva od ukupno 8 aplikanata njih šest je ispunilo uslove a resorno ministarstvo će projekte sufinansirati u iznosu od 70 %.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

„Izdvojili smo oko 150.000 KM u turističku infrastrukturu. Prema Zavodu za statistiku FBiH turistička djelatnost, nakon metaloprerađivačkog sektora, predstavlja najbrže rastuću granu privrede. Resorno ministarstvo i Vlada TK prate trendove i želimo ulagati sredstva u poboljšanje turističke infrastrukture na području TK. Realni parametri pokazuju povećanje i optimistične procjene za 2023. godinu u smislu povećanja broja turista kako u BiH, FBiH i u TK“, kazao je ministar Bećirović.

Pomoćnica ministra za trgovinu i turizam Dželmina Huremović naglasila je da se radi o projektima izgradnje obala kupališta, sportsko-turističkoj infrastrukturi, vidikovcima, različitim vrstama staza, penjačkim, biciklističkim i planinarskim stazama koji će ojačati turističku infrastrukturu kako bi TK kompletirao turistički proizvod i promovirao ga na adekvatan način. Turistička zajednica Grada Tuzla je i ove godine bila jedan od uspješnih aplikanata na javni poziv.

„Naš projekat ove godine ticao se nabavke 12 rasklopivih izlagačkih štandova koje imamo namjeru ustupati onima koji sa nama inače partnerski realiziraju manifestacije. Prepoznali smo potrebu za nabavkom nešto modernijih štandova kojima ćemo upotpuniti i sadržaj malih sajmova i domaćih proizvoda, rukotvorina, podržati i druge u njihovim naporima da prezentiraju svoje proizvode“, kazala je direktorica TZ Amra Jaganjac.

Spread the love
Scroll to Top