Rusija: Jedna osoba povrijeđena u napadima dronovima na Moskvu i Krim

Najmanje jedna osoba je povrijeđena u nedjelju ujutru nakon dva odvojena napada dronovima za koje Rusija tvrdi da ih je organizovala Ukrajina na glavni grad Moskvu i poluostrvo Krim, koje je anektirala 2014. godine.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Jedna ukrajinska bespilotna letjelica uništena je u vazduhu sistemima protivvazdušne odbrane iznad teritorije Odintsovskog okruga Moskovske oblasti”, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije na Telegramu.

U saopštenju se navodi da su sistemi za elektronsko ratovanje presreli još dva drona, koji su se kasnije srušili na teritoriju kompleksa nestambenih zgrada.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je u izjavi za Telegram da nema žrtava zbog palih dronova, dok su manje oštećene dvije poslovne zgrade.

“Čuvar u jednom od dvije zgrade je povrijeđen”, rekao je zvaničnik ruskog Ministarstva za vanredne situacije, prenijela je državna novinska agencija TASS.

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je saopštilo da je spriječen pokušaj ukrajinskog napada sa 25 bespilotnih letjelica na ciljeve na poluostrvu Krim.

Dodaje se da je 16 ukrajinskih bespilotnih letjelica uništeno sistemima protivvazdušne odbrane, a devet su presreli sistemi za elektronsko ratovanje, nakon čega su pale u Crno more.

U saopštenju je navedeno da u spriječenom “terorističkom napadu” nema gubitaka života niti druge štete.

Spread the love
Scroll to Top