Protest u Skoplju zbog navodne zloupotrebe lijekova za oboljele od raka

Stotine građana Sjeverne Makedonije protestovali su u ponedjeljak u glavnom gradu Skoplju protiv načina rada Univerzitetske klinike za radioterapiju i onkologiju, nekoliko dana nakon što je pokrenuta istraga povodom navoda o zloupotrebama lijekova za oboljele od raka, javlja Anadolu.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Građani su se organizovali putem društvenih mreža, a protest dolazi nakon pisanja medija o nedoličnom tretmanu pacijenata, zloupotrebi dužnosti medicinskog osoblja, krađi i ilegalnoj preprodaji lijekova u Sjevernoj Makedoniji i izvan zemlje.

Građani su se okupili ispred sjedišta Vlade Sjeverne Makedonije tražeći ostavke ministra zdravlja i premijera Sjeverne Makedonije.

Držali su transparente na kojima je pisalo “Ubice za profit”, “Ovo je tvoja posljednja doza”, “Koliko vrijedi ljudski život”, “Onkologija = genocid”.

Demonstranti su crvenom bojom ispisali “Ubice”. Jedan demonstrant, koji je rekao da je izgubio majku od raka dojke nekoliko dana nakon hemoterapije, okrivio je osoblje za neadekvatno liječenje, dodajući da je morao sam da brine o svom roditelju.

“Nisam uspio da se izborim za svoju majku, ali ću se boriti za sve vaše majke i očeve koji boluju od raka. Ovo ludilo mora prestati”, rekao je on, okrivljujući Vladu što “nije uspjela ukloniti korumpirane doktore “.

Spread the love
Scroll to Top