Promocija knjige “Imami Srebrenice 1992-1995

Institut za društvena i religijska istraživanja iz Tuzle i Medžlis Islamske zajednice Tuzla, zajedno sa Muftijstvom tuzlanskim i Bosanskim kulturnim centrum Tuzlanskog kantona, organizirat će promociju knjige pod nazivom “Imami Srebrenice 1992 – 1995: Memorizacija kao zavjet i opomena”, autora Alije Jusića. Promocija knjige će se održati u Velikoj sali Bosankog kulturnog centra u Tuzli u srijedu, 24. maja 2023. godine sa početkom u 19:00 sati.

Autor knjige je Alija Jusić, glavni imam Odbora Islamske zajednice (OIZ) Srebrenica tokom Agresija na Bosnu i Hercegovinu, a izdavač je Institut za društvena i religijska istraživanja iz Tuzle.

O knjizi će govoriti: Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, direktor Instituta za društvena i religijska istraživanja doc. dr. Šefko Sulejmanović, sekretar i imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, prof. Osman Halilović, te autor knjige Alija Jusić. U programu učestvuju glumac Irfan Kasumović i prof. Nihad-ef. Ibrišević. Moderator programa bit će sekretar Instituta za društvena i religijska istraživanja Emir Šečić.

Knjiga, pod naslovom “Imami Srebrenice 1992 – 1995: Memorizacija kao zavjet i opomena”, nastala je iz ljudske potrebe i moralne obaveze autora da prenese nama i budućim naraštajima ono što se događalo u Srebrenici i oko Srebrenice tokom Agresije na nezavisnu državu Republiku Bosnu i Hercegovinu 1992-1995. godine. Alija-ef. Jusić, džematski imam u Potočarima kod Srebrenice i glavni imam Odbora Islamske zajednice Srebrenica tokom Agresije na Bosnu i Hercegovinu, bio je neposredni svjedok događanja o kojima piše u ovoj knjizi. Cijenimo da je svjedočenje autora ove knjige jedno od najautentičnijih štiva o životu i stradanju imama na ovom dijelu krvave bosanskohercegovačke grude, pisano perom neposrednog svjedoka mnogih događanja u Srebrenici i oko Srebrenice, a najviše onih jezivo bolnih, nepojmljivih zdravom ljudskom umu i civiliziranom svijetu. Stoga je ova knjiga, ovakva kakva jeste, i morala biti objavljena i predstavljena svekolikoj javnosti.

Ulaz na promociju je slobodan.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Spread the love
Scroll to Top