Potpisani ugovori za dodjelu sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za sufinansiranje mjera poboljšanja energijske efikasnosti i smanjenja aerozagađenja 

Grad Tuzla je, putem Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, u martu ove godine raspisao deseti po redu Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aeroagađenja i poboljšanja energijske efikasnosti u individualnim stambenim i individualnim stambeno-poslovnim objektima na području grada Tuzle. Za ove namjene, u Budžetu Grada Tuzle za 2023. godinu planirana su sredstva u iznosu od oko 1.200.000,00 KM.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Mjere poboljšanja energijske efikasnosti i smanjenja aerozagađenja koje su bile predmet sufinansiranja za nabavku i ugradnju toplotnih pumpi, „utopljavanje“ objekata radi smanjenja toplinskih gubitaka, u vidu nabavke i ugradnje materijala za izolaciju vanjskih zidova i tavanice objekata, te nabavku i ugradnju vanjske stolarije, nabavku i ugradnju kompaktnih toplinskih podstanica – KTP, te  nabavku i ugradnju kotlova sa isključivim pogonom na drvnu biomasu – peći na pelet.

Na Javni poziv su pristigle ukupno 504 prijave. Od 412 prijava koje su od strane Komisije ocijenjene kao uredne i potpune, 25 prijava se odnosilo na nabavku i ugradnju peći na pelet, 54 prijave su se odnosile na nabavku i ugradnju kompaktnih toplinskih podstanica – KTP-a, 145 prijava se odnosilo na „utopljavanje“ objekata, a ostalih 188 prijava se odnosilo na nabavku i ugradnju toplotne pumpe.

Grad Tuzla je danas potpisao ugovore sa aplikantima koji su ispunili propisane uslove za dodjelu sredstava za sufinansiranje.

Spread the love
Scroll to Top