Pomoć maloljetnom borcu Armije RBiH Mirzi Delibegoviću

Udruženje “Maloljetni borci Armije RBiH – Grad Tuzla” prvenstveno se bori za prava maloljetnih boraca ARBiH i njihovih članova porodice. Do sada je ovo udruženje imalo presudnu ulogu u kreiranju zakona na svim nivoima vlasti a koji se tiču ove populacije.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Osim borbe za prava kroz institucije, udruženje na čelu sa predsjednikom Kadirom Hajdarevićem, kreiralo je do sada niz prjekata usmjerenih za bolji status maloljetnih boraca. U toku je realizacija doškolovavanja i stručnog  usavršavanja boraca koji su školske klupe devedesetih zamjenili hladnim i krvavim rovovima.

Mirza Delibegović jedan od članova udruženja nakon što je izašao iz rova oboljeva od opake bolesti “Dijabetes”. Sa ovom bolesti živi već 28 godina, a u međuvremenu amputirana mu je desna noga dok je lijeva u opasnosti.

Udruženje “Maloljetni borci Armije RBiH – Grad Tuzla” nedavno je posjetilo Mirzu, te je tom prilikom uručena novčana donacija. Nakon posjete saborci na čelu sa predsjednikom Kadirom Hajdarevićem poduzeli su nove korake kako bi se Mirzi omogućio bolji standard života.

Udruženje građana “Novi horizonti” Tuzla na čelu sa predsjednicom Indirom Bektić po saznanju za priču Mirze Delibegovića također je pomoglo Mirzi sa novčanom donacijom u iznosu od 500 KM i paketom sadržaja: trakice za mjerenje šećera, lancete, lancetari, aparati za mjerenje šećera, šuteri grožđanog šećera za hipoglikemiju, kreme za regeneraciju kože, senzori za bezbolno mjerenje šećera, trakice za mjerenje ketona, edukativni materijal.

“Ispred Udruženja želim da se javno zahvalim Udruženju ” Novi horizonti” Tuzla na čelu sa predsjednicom Indirom Bektić i svim članovima, na ovom gestu i pomoći, prvo čovjeku, a onda maloljetnom dobrovoljcu i MVI.
Kao predsjednik Udruženja ” Maloljetni borci Armije RBiH Grad Tuzla” apelujem prema svim relevantnim službama, resornim ministarstvima i Vladi TK, da ovakvim Udruženjima, kao što je UG” Novi horizonti” Tuzla, moraju i trebaju pomoći u njihovom radu, svi mi sutra možemo lahko biti članovi tog Udruženja, vjeruj te samo mala nit nas dijeli od ove opake bolesti. Ovakvi događaji uvijek nam vraćaju vjeru u ljude i dok je takvih, ima nade za čovječanstvo” istakao je Kadir Hajdarević predsjednik udruženja “Maloljetni borci Armije RBiH – Grad Tuzla”.
Spread the love
Scroll to Top