Počela međunarodna konferencija Dubrovnik Forum 2023

Osim hrvatskog premijera Andreja Plenkovića učestvuje i ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba koji se obratio videoporukom.

 Dubrovnik u Hrvatskoj je domaćin velike međunarodne konferencije Dubrovnik Forum.

Bajramska_akademija_Bec_TV (1)
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Na uvodnom panelu razgovarat će se o prilagodbi u vremenima globalnih promjena uzrokovanih ruskim ratom u Ukrajini.

Uvodno obraćanje na Dubrovnik Forumu 2023. održao je ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Osim hrvatskog premijera Andreja Plenkovića učestvuje i ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba koji se obratio videoporukom.

Jučer je skupom pod pokroviteljstvom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) počeo 16. Dubrovnik forum. Plenković je bio domaćin svečane večere.

Među ostalima, na dvodnevnoj konferenciji učestvuju ministri vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bugarske, kao i zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i posebni izaslanik za Zapadni Balkan Gabriel Escobar, posebni predstavnik EU-a za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, te visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt.

Rat Rusije iUkrajine, zapadni Balkan, energetika samo su neke od tema o kojima će se razgovarati na Forumu u Dubrovniku.

Izvor: Super TV/AA

 

Spread the love
Scroll to Top