OŠ “Simin Han”: 3000 KM za užinu učenicima iz socijalno-ugroženih porodica

Zahvaljujući donaciji bh. građana iz Švedske u iznosu od 3000,00 KM učenicima JU OŠ “Simin Han” Tuzla, koji dolaze iz socijalno-ugroženih porodica bit će uplaćena užina za narednih nekoliko mjeseci.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Prema riječima Senada Osmanovića direktora OŠ “Simin Han” skoro 10% od ukupnog broja učenika pripada navedenoj populaciji.

“Mi smo i u predhodnom periodu na sličan način obezbjedili besplatnu užinu za učenike koji dolaze iz socijalno-ugroženih porodica. Priliku za pomoć ovim učenicima koristimo i tokom prikupljanja pomoći za Crveni križ ili Merhamet” ističe Osmanović.

Predsjednik Školskog odbora mr. Hrustan Noćić srdačno se zahvalio svim učesnicima koji su podržali akciju.

“Mi ćemo svakako nastaviti sa podrškom učenicima iz ove populacije, a također ćemo nastaviti nagrađivati učenike koji ostvaruju dobre rezultate u razrednoj nastavi. Naša svaka “mala žrtva” je zaista mala u odnosu na veliki cilj koji želimo ostvariti. Cilj je odgojiti nove generacije od kojih će naša zajednica imati koristi” kazao je Noćić.

“Učenici OŠ “Simin Han” postižu izuzetne rezultate na lokalnom i kantonalnom nivou i sa ponosom ističemo da je naša škola ove godine  zauzela prvo mjesto u Tuzlanskom kantonu u bodovanju škola do 500 učenika” ističe Mirzeta Jahić pedagog OŠ “Simin Han”.

Menadžment i učenici OŠ “Simin Han” od srca se zahvaljuju donatorima uz obećanje da će škola nastaviti bilježiti vrhunske rezultate.

Spread the love
Scroll to Top