Održan 3. sajam “Dani kupusa” u Donjoj Lohinji, najbolju sarmu pripremile žene udruženja “Tragom tradicije”

Danas je u Donjoj Lohinji kod Gračanice održan 3. sajam “Dani kupusa” u organizaciji udruženja žena “Ruža” Donja Lohinja.

“Ovo je treći po redu sajam kupusa koji postaje tradicija. Sajam je počeo sa prodajom i prezentacijom proizvoda, a u drugom dijelu organizovali smo takmičenje u pripremi sarme. Za prva tri mjesta pripremili smo lijepe nagrade. Tokom sajma vlada izuzetna atmosfera, sve žene su raspoložene za šalu, pjesme i igru, rekla je Amira Ćelić Omerašević predstavnica udruženja “Ruža” Donja Lohinja.

Prvi dio manifestacije posvećen je prezentaciji i prodaji proizvoda, a u drugom dijelu članice četrnaest udruženja iz Gračanice i šire učestvovale su u pripremi najbolje sarme. Tročlani žiri pred kraj manifestacije dobio je zadatak da odabere tri najbolje pripremljene sarme.

Treće mjesto pripalo je udruženju žena “Behar” iz Škahovice, drugo mjesto osvojile su žene udruženja “Zlatne ruke” iz Babića, dok je prvo mjesto pripalo ženama udruženja “Tragom tradicije” iz Gračanice.

“Drago mi je što smo danas ovdje i lijepo je pobijediti. Tradiciju moramo čuvati i upravo ovakvim događajima doprinosimo očuvanju”, rekla je Hana Kapetanović predsjednica udruženja “Tragom tradicije” iz Gračanice.

Reportažu sa sajma emitujemo u nedjelju u emisiji “Vikend je” koja počinje u 18:00 sati na Super TV.

 

Spread the love
Scroll to Top