Od danas počinje manifestacija “Zima u Tuzli”

Danas su na Trgu slobode u Tuzli počele sa radom kućice koje čine dio dekora tradicionalne manifestacije „Zima u Tuzli“, koju organizuju Turistička zajednica grada Tuzle i Grad Tuzla, u partnerstvu sa domaćim kompanijama.

U svom obraćanju Gradonačelnik Lugavić je istakao:

“U okviru  manifestacije “Zima u Tuzli”, priredili smo impresivan program koji obuhvata 20 koncerata sa više od 25 izvođača. Koncepti ovih događanja kreirani su kako bi zadovoljili sve generacije, u večernjim satima, pružajući nezaboravno iskustvo za građanke i građane grada Tuzle, Tuzlanskog kantona te šire. U dnevnim terminima, posebno smo posvetili zabavama za djecu. Planiramo zajedno proslaviti katolički i pravoslavni Božić, te dočekati tzv. Dječiju Novu godinu. Naš cilj je napraviti posebno okruženje za sve uzraste, proširujući manifestacijske aktivnosti sa Trga slobode, na Solni trg i gradski park gdje smo pripremili manifestacije i aktivnosti za djecu. Grad smo okitili u pravom zimskom duhu, najljepšim ukrasima do sada, stvarajući atmosferu prave zimske čarolije. Želimo podariti našim sugrađankama, sugrađanima i dragim gostima nezaboravan zimski ugođaj. Manifestacijom želimo unaprijediti kvalitetu života svih koji žive, ali i dolaze u Tuzlu, te zajedno s ljubavlju, srećom i veseljem da uđemo u Novu 2024. godinu. Ova saradnja jasno pokazuje da zajedničkim naporima realni sektor, javni sektor, nevladin sektor i Udruženje samostalnih poduzetnika grada Tuzle mogu zajedno graditi pravu svjetsku priču. Hvala svima koji su doprinijeli ovom jedinstvenom događaju i omogućili nam da Tuzlu učinimo još ljepšim mjestom tokom zimske sezone. Najvažniji benefiti koje grad kao administrativno sjedište Kantona i regije ima ogledaju se u zadovoljstvu građanki i građana i unapređenju kvaliteta života, tako da organizacija manifestacija poput ove doprinosi značajnom ekonomskom prosperitetu grada Tuzle. Također stvaraju povoljno okruženje za raznovrsne poslovne aktivnosti. Indirektni efekti ove manifestacije se ogledaju u dodatnom zapošljavanju, promociji kulturnih i društvenih vrijednosti  našeg grada, te jačanju ukupnog imidža Tuzle kao atraktivne destinacije, ali  i jačanju zajedničkog identiteta, te stvaranju pozitivnog ozračja za sve građane i posjetitelje našeg predivnog grada Tuzle”, naglasio je Gradonačelnik Lugavić.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice grada Tuzle je napomenula kako ove godine pored Grada Tuzle, javnih i komunalnih preduzeća Tuzle, sponzora i partnera, podršku ovoj manifestaciji daje i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, te se otvaranjem „Zime u Tuzli“ obilježava i početak zimske turističke sezone u Tuzlanskom kantonu. „Manifestaciju večeras otvaramo koncertom Džejle Ramović, već sutra nastupa sjajni bend Perpetuum Mobile, a u nedjelju bend Tajni gaz, Tribute bend Đorđa Balaševića. U dane vikenda u dnevnim satima ćemo najmlađima ponuditi poseban program i to: u subotu dječije viteške igre, a u nedjelju dječije animatore, maskote i mađioničara. Ovom manifestacijom Tuzla postaje sve prepoznatljivija kao grad sa kvalitetnom turističkom ponudom tokom cijele godine i raduje nas što ćemo i ove zime ugostiti brojne posjetioce i ponuditi im sadržaj ravan evropskim gradovima“, dodala je Jaganjac.

Spread the love
Scroll to Top