Na nekim graničnim prelazima pojačana frekvencija putničkih vozila na izlazu iz BiH

Radovi na polaganju završnog sloja asfalta danas će se izvoditi na putnom pravcu Bihać-Kamenica, zbog čega će u vremenu od sedam do 19 sati saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

S obzirom da je i za danas najavljen izrazito topao dan, vozač koji voze na dužim relacijama upozoreni su da svaka dva sata naprave kraću pauzu i da unose dovoljne količine vode u organizam, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Radovi na polaganju završnog sloja asfalta danas će se izvoditi na putnom pravcu Bihać-Kamenica, zbog čega će u vremenu od sedam do 19 sati saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.ž

1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Za danas je najavljen početak radova na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od pekare As do skretanja za Vraca), zbog čega će se svakim danom (osim nedjelje) saobraćati usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Kiseljak-Busovača, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Doljani pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 20 minuta.

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top