Ministarstvo odbrane BiH prima 300 kandidata u profesionalnu vojnu službu u činu vojnika OS BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine je danas objavilo oglas za prijem 300 kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH.

Rok za predaju prijava sa pratećom dokumentacijom je 21 dan, od dana objavljivanja na službenoj internet stranici Ministarstava odbrane BiH (www.mod.gov.ba).

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Prijemom u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga BiH, mladićima i djevojkama koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema će biti osiguran stalan, izazovan i siguran posao, kao i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stepena, da nisu mlađi od 18 godina niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uslove oglasa raspisanog za određena formacijska mjesta, koja se popunjavaju kandidatima iz reda tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba na linkovima: Oglasi/Konkursi: http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=101302 i Postani pripadnik OS BiH), ili lično dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju, i informirati se putem sljedećih telefona:
a) Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;
b) Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;
c) Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i
d) Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutovanje u: Sarajevu – kasarna “Rajlovac“, Banjoj Luci – kasarna “Kozara“, Čapljini – kasarna “Božan Šimović“ i Tuzli – vojna baza “Aerodrom Dubrave“.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i, nakon završenog intervjua, izvršiti izbor i predložiti ministru odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema, objavio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Spread the love
Scroll to Top