Ministar Dizdar u posjeti Memorijalnom centru Srebrenica i Vlasenici

 

 

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar sa direktorom Emirom Suljagićem i rukovodstvom Centra razgovarao o aktivnostima koje su u toku, kao i pripremama za obilježavanje 11. jula i 28. kolektivnu dženazu u Potočarima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je Memorijalni centra Srebrenica – Potočari, gdje je sa direktorom Emirom Suljagićem i rukovodstvom Centra razgovarao o aktivnostima koje su u toku, kao i pripremama za obilježavanje 11. jula i 28. kolektivnu dženazu u Potočarima.

Razgovarano je i o nastavku izgradnje infrastrukture na objektima koji pripadaju Memorijalnom centru i drugim projektima koji doprinose očuvanju sjećanja na žrtve genocida.

Direktor Suljagić je istakao značajnu ulogu i doprinos Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u realizaciji zajedničkih projekata, dok su najavljene i nove aktivnosti koje će pospješiti rad Centra.

Dizdar je sa predstavnicima Memorijalnih centara Srebrenica i Rakita u Vlasenici razgovarao o dinamici pronalaska ubijenih Bošnjaka u genocidu, te poteškoćama na koje nailaze u svom radu i djelovanju.

Najavio je svaki vid podrške koji bude neophodan u pronalasku ubijenih članova porodica za kojima se još uvijek traga, kao i pomoći u angažmanu lica koje će biti angažirane na uređenju Memorijalnog centra Rakita.

Spread the love
Scroll to Top