„Lege Artis“ Tuzla prijem novih članova

Horsko pjevanje ima nekoliko blagotvornih učinaka na zdravlje, pokazalo je istraživanje Univerziteta Goteborg, jer osim što popravlja raspoloženje, tjera vas na pravilno disanje koje je još efikasnije zbog usklađivanja velikog broja glasova. Štaviše, pokazalo se da su učinci jednako snažni kao vježbanje joge s naglaskom na ispravno disanje.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Prilika je da i građani našeg grada ali i okolnih sredina postanu članovi jedne jako uspješne horske porodice zvane Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla i obogate svoj život novom aktivnošću. Za pjevanje u horu nije potrebno nikakvo muzičko predznanje osim dobre volje, spremnosti na redovne dolaske na probe (dva puta sedmično od po sat i trideset minuta u večernjim satima). Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla postoji u našem gradu preko 11 godina i jedan je od muzičkih kulturnih brendova grada Tuzla sa preko 14 međunarodnih nagrada sa raznih međunarodnih horskih festivala. Organizator i utemeljitelj dvije velike manifestacije Međunarodni horski šampionat „Lege Artis“ Tuzla i Tradicionalni novogodišnji koncert.

Od ove godine Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla svoje djelovanje nastavlja pod krovom Bosanskog kulturnog centra TK gdje se i nalaze prostorije Lege Artis-a Ansambl trenutno broji 35 članica i članova različitih uzrasta od učenike do penzionera, a prepoznatljiv je po karakterističnom repertoaru i sjajnoj atmosferi kako na probama tako i na svim nastupima gdje se pojave članovi ovog ansambla. Ansamblom od samog osnivanjaa rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja, maestro Jasmin Hasić.

Audicije za prijem članova održat će se u dva termina i to 20. i 27. septembra 2023. godine u periodu od 19:00 časova. Sve informacije i prijave na audiciju moguće je dobiti putem telefona 061-679-619. Audicije će se održati u prostorijam MOC „Lege Artis“ Tuzla, (Bosanski kulturni centar TK).

Spread the love
Scroll to Top