Kosovska policija: Ubijena tri napadača, jedan uhapšen

Foto: Arhiva

Dodaje se da su tokom policijskih akcija na lokaciji koju su napadači koristili pronađena logistička oprema, sumnjiva vojna vozila, vojna uniforma, kao i oružje i municija različitog kalibra.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Sigurnosna situacija na području sela Banjska u opštini Zvečan, na sjeveru Kosova i dalje je napeta, saopštila je kosovska policija, navodeći da su u razmjeni vatre dosad ubijena tri člana “kriminalne grupe”.

“Policijske akcije sprovode se prema planovima i dešavanjima na terenu, reagujući u samoodbrani na napade na policijske službenike, čiji su životi ugroženi. Prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmjene vatre, potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, a potvrđeno je i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača. Kao posljedica napada, jedan službenik Policije Kosova zadobio je uglavnom lakše povrede”, saopštila je policija.

Dodaje se da su tokom policijskih akcija na lokaciji koju su napadači koristili pronađena logistička oprema, sumnjiva vojna vozila, vojna uniforma, kao i oružje i municija različitog kalibra.

“Takođe, policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, lišile slobode četiri osumnjičena lica kod kojih je zatečeno nedozvoljeno držanje radio aparata, a za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama. Sve dalje radnje protiv njih će se poduzimati u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima”, navode iz policije i dodaju:

“Dosadašnje službene informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih, kao i identifikaciju značajne količine oružja, municije i različite opreme. Kosovska policija nastavlja pozivati kriminalne grupe da se predaju pravosudnim organima i istovremeno poziva građane na saradnju sa organima za sprovođenje zakona, u interesu smirivanja situacije i opšte bezbjednosti”, navodi se u saopštenju.

Premijer Kosova Albin Kurti ranije je održao konferenciju za medije na kojoj je saopštio da se u dvorištu manastira u Banjskoj nalazi 30 teško naoružanih osoba te je naveo da nije riječ o civilima već vojnim i policijskim licima.

U nedjelju, u tri sata iza ponoći, na sjeveru Kosova ubijen je jedan policajac, a dva su povrijeđena.

 

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top