Kontrola puteva na sjeveru Kosova: Mještane propuštaju uz provjeru ličnih dokumenata

Policija Kosova “provela je protivterorističku operaciju protiv grupe koja je izvršila ubistvo kosovskog policajca”.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 Nakon ubistva policajca Afrima Bunjakua, kod Banjske na raskrsnici puta u općini Zvečan na sjeveru Kosova i dalje patroliraju kosovski policajci.

Kosovska policija na ulazi i izlazu iz Banjske propušta samo lokalno stanovništvo uz provjeru i kontrolu ličnih dokumenata.

Policija Kosova “provela je protivterorističku operaciju protiv grupe koja je izvršila ubistvo kosovskog policajca”.

Specijalno tužilaštvo Kosova saopćilo je u ponedjeljak da je šest osoba privedeno i oni su osumnjičeni za više krivičnih djela, a jedan od njih i za terorizam, nakon smrtonosnih napada u selu Banjska na sjeveru Kosova u nedjelju.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xelal Svecla izjavio je ranije “da je zaplijenjeno jedno teško oklopno vozilo, 24 džipa, dva četverotočkaša 4×4, osam protivpješadijskih mina, 29 zolja, granate za minobacače, 150 komada dinamita, šest mitraljeza, 21 pancir, tri drona, 15 noćnih dalekozora, 32 radioveze, 115 vojnih uniformi, šest satelitskih karti, tri topografske karte, 23 maske, 32 pametna telefona, 32 sim kartice”.

Osim vojne opreme, istakao je, “zaplijenjene su i velike količine prve pomoći, konzervirane hrane, lopata i krampi, motorki, te više od 20 mobitela”.

Svecla je kazao da se “među oružjem koje su zaplijenili na sjeveru nalazi oružje koje je 2021. godine bilo u posjedu srbijanske vojske”.

Oko tri sata iza ponoći 24. septembra, u Banjskoj u opštini Zvečan, u napadima na jedinice kosovske policije poginuo je Afrim Bunjaku, dok je ranjen policajac Alban Rashiti.

 

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top