Komšić u New Yorku s ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije al-Khateebom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se u New Yorku s ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednikom Upravnog odbora Saudijskog fonda za razvoj Ahmedom Aqilom al-Khateebom.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, tokom sastanka razgovarano je o unapređenju odnosa dvije države, s posebnim osvrtom na unapređenje saradnje između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije u oblasti turizma.

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Zajednički je konstatovano da Bosna i Hercegovina ima ogroman turistički potencijal koji treba dodatno razvijati kroz postojeću i nove oblike saradnje.

Istaknuto je da Bosna i Hercegovina i Kraljevina Saudijska Arabija imaju prijateljske odnose, bez otvorenih pitanja te da se građani Kraljevine Saudijske Arabije ugodno osjećaju tokom boravka u Bosni i Hercegovini. Na sastanku je razgovarano i o pristupanju Bosne i Hercegovine fondovima Kraljevine Saudijske Arabije.

Ministar Al-Khateeb јe zahvalio predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću na podršci koju je Bosna i Hercegovina dodijelila Kraljevini Saudijskoj Arabiji u prvom krugu glasanja za njenu kandidaturu za EXPO 2030.

Spread the love
Scroll to Top