Jako nevrijeme ponovo pogodilo Općinu Teočak: Poplavljena osnovna škola

U podnevnim satima područje majevičke općine Teočak ponovo je pogodilo jako nevrijeme praćeno prolomom oblaka i enormnim kišnim padavinama. U centru Teočaka voda je prodrla u prostorije osnovne škole i poplavila učionice.

Bajramska_akademija_Bec_TV (1)
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Najteža situacija je u Mjesnoj zajednici Sniježnica u kojoj su i u četvrtak bujične vode nosile sve pred sobom pričinivši štetu višu od miliona KM. U posljednjem nevremenu, prema preliminarnim podacima Općinskog štaba Civilne zaštite, najmanje 50 stambenih objekata je poplavljeno.

„Ekipe Civilne zaštite su na terenu i pomažu ugroženom stanovništvu. Putna komunikacija Teočak – Sapna je u prekidu. Čekamo da kiša prestane padati, pa da ponovo obiđemo teren“, izjavio je Tajib Muminović, načelnik Općine Teočak.

Općina Teočak je u četvrtak uvečer proglasila stanje prirodne nesreće. I prethodne noći Općinu Teočak je pogodilo nevrijeme, a najteža situacija je bila u naselju Ogorelica.

Stanovništvo Općine Teočak očekuje da će kišne padavine prestati, a svaki crni oblak iznad Majevice budi strah i zebnju od novog plavnog vala.

Izvor: Super TV/Anadolija

Spread the love
Scroll to Top