Fudbaleri i stručni štab Zrinjskog otputovali za Bratislavu: Cilj je pobjeda

Kapiten Nemanja Bilbija vjeruje da Zrinjski može iznenaditi i pobijediti u Bratislavi. Smatra da rezultat prve utakmice igrane prije osam dana u Mostaru nije realan.

Fudbaleri, stručni štab i delegacija Hrvatskog športskog kluba Zrinjski otputovali su za Bratislavu, gdje će prvak Bosne i Hercegovine igrati uzvratni susret protiv prvaka Slovačke, Slovana. Bez obzira na poraz u prvom meču u Mostaru (0:1), u Zrinjskom vladaju dobro raspoloženje i vjera da se može proći dalje, a što je prema riječima trenera Krunoslava Rendulića i rezultatski cilj.

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Prvu utakmicu smo izgubili na način na koji smo izgubili. Ne treba dalje elaborirati tu priču. Možemo igrati s njima. To je bilo evidentno i na prvoj utakmici. Stvari smo imali pod kontrolom. U zaostatku jesmo, ali rezultat je aktivan. Oni imaju laganu prednost. Ukoliko zabijemo gol, onda je sve otvoreno. Ono što je jasno – ako mislimo proći, a mislimo – moramo pobijediti“, rekao je pred polazak u Slovačku trener Krunoslav Rendulić.

Kapiten Nemanja Bilbija vjeruje da Zrinjski može iznenaditi i pobijediti u Bratislavi. Smatra da rezultat prve utakmice igrane prije osam dana u Mostaru nije realan.

“U najmanju ruku trebalo je biti neriješeno i da danas idemo s tim rezultatom. Primili smo gol iz prekida. To je kvalitet Slovana. Bit će teško, ali ne predajemo se. Danas idemo tamo da ponovo osjetimo Bratislavu i da odigramo dobru utakmicu“, ističe Bilbija.

Igrače i stručni štab bh. prvaka ohrabruje činjenica da je dolazak u Bratislavu najavio veliki broj navijača.

“Naravno, oni će biti u elementu kao i do sada. Dat će maksimalnu potporu momčadi. Maksimalan vjetar u leđa, a na nama je da tu pozitivnu energiju iskoristimo, pokušamo pobijediti i proći u naredno kolo“, rekao je Rendulić.

“I na još daljim putovanjima imali smo podršku. Ko god dođe – hvala mu i to će nam puno značiti“, naveo je Bilbija.

Marin Magdić jedini je igrač u rosteru Zrinjskog koji neće konkurisati za utakmicu u Bratislavi, a razlog je povreda. Problemi koje je prije sedam dana imao kapiten Bilbija sada su stvar prošlosti i on je spreman za meč.

Meč se igra sutra s početkom od 20:30 sati.

Spread the love
Scroll to Top