Edin Ramić: Čović se “zahvalio” Schmidtu slanjem potpredsjednika HDZ-a na sastanak kod Dodika

Nakon što mu je izmjenama Ustava FBiH zacementirao poziciju u vlasti, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović se „zahvalio“ Christianu Schmidtu tako što je poslao zvaničnika svoje stranke na sastanak na kojem se rušio Visoki predstavnik.
minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Prisustvo HDZ-ovog potpredsjednika entiteta RS Davora Pranjića sastanku kojeg je jučer u Banjoj Luci sazvao predsjednik entiteta RS Milorad Dodik, a na kojem je zaključeno da se RS mora braniti od „napada nelegitimnog Schmidta“, nije ništa drugo nego Čovićev prst u oko Visokom predstavniku, ali i onim stranim ambasadama koje stoje iza Schmidta i njegovih posljednjih intervencija na Ustav FBiH.
Kako HDZ tretira Visokog predstavnika dovoljno govori i činjenica da je Pranjić samo dan ranije odbio sastanak sa Schmidtom.
Ovakav razvoj situacije pokazuje da je Schmidt nametanjem izmjena koje pogoduju HDZ-u BiH i jednodnevnom suspenzijom Ustava FBiH na štetu bošnjačkog naroda zapravo ojačao one snage koje podrivaju poziciju Visokog predstavnika, a eliminisao one koji su bili ključna podrška u čuvanju ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine i provedbi svih reformi u kojima je učestvovao i Ured visokog predstavnika.
Spread the love
Scroll to Top