Edin Ramić: Čović se “zahvalio” Schmidtu slanjem potpredsjednika HDZ-a na sastanak kod Dodika

Nakon što mu je izmjenama Ustava FBiH zacementirao poziciju u vlasti, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović se „zahvalio“ Christianu Schmidtu tako što je poslao zvaničnika svoje stranke na sastanak na kojem se rušio Visoki predstavnik.
Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Prisustvo HDZ-ovog potpredsjednika entiteta RS Davora Pranjića sastanku kojeg je jučer u Banjoj Luci sazvao predsjednik entiteta RS Milorad Dodik, a na kojem je zaključeno da se RS mora braniti od „napada nelegitimnog Schmidta“, nije ništa drugo nego Čovićev prst u oko Visokom predstavniku, ali i onim stranim ambasadama koje stoje iza Schmidta i njegovih posljednjih intervencija na Ustav FBiH.
Kako HDZ tretira Visokog predstavnika dovoljno govori i činjenica da je Pranjić samo dan ranije odbio sastanak sa Schmidtom.
Ovakav razvoj situacije pokazuje da je Schmidt nametanjem izmjena koje pogoduju HDZ-u BiH i jednodnevnom suspenzijom Ustava FBiH na štetu bošnjačkog naroda zapravo ojačao one snage koje podrivaju poziciju Visokog predstavnika, a eliminisao one koji su bili ključna podrška u čuvanju ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine i provedbi svih reformi u kojima je učestvovao i Ured visokog predstavnika.
Spread the love
Scroll to Top