Džemat Sepetari: Večer Kur’ana i uručenje vakufnama

U džematu Sepetari (MIZ Tuzla) je u ponedjeljak nakon jacija-namaza održana tradicionalna “Večer Kur’ana”.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Programu su prisustvovali Vahid-ef. Fazlović muftija tuzlanski, Ahmed-ef. Huskanović glavni imam MIZ Tuzla, prof. dr. Amir Karić predsjednik Izvršnog odbora MIZ Tuzla, dr. Mensur Husić rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, predstavnici institucija Islamske zajednice, imami, muallime, te brojne džematlije i gosti.

Ovo je bila ujedno i prilika da se uruče vakufname vakifima koji su u proteklom periodu podržali renoviranje džamije.

“Večeras želimo da zahvalimo našim džematlijama i prijateljima našeg džemata koji su u proteklom vremenu izdvojili svoja sredstva kako bi večeras mogli uživati u lijepom ambijentu naše džamije. Proteklih mjeseci vrijedno smo radili na renoviranju naše džamije. Izgradnja džamije počela je krajem agresije na Bosnu i Hercegovinu, a 2010. godine je svečano otvorena. Proteklih mjeseci izvršili smo temeljito renoviranje. Sve osim krova i zidova je renovirano. Zahvaljujem svim vakifima, a njih je bilo u značajnom broju. Oko 300 porodica i pojedinaca odazvalo se našem pozivu. U renoviranje uloženo je oko 150 000 KM”, rekao je Esmir-ef. Hasanović imam džemata Sepetari.

Ahmed-ef. Huskanović glavni imam MIZ Tuzla tokom svog obraćanja pohvalio je rad Esmir-ef. i članova džematskih odbora ovog džemata i džematlija koji su proteklih godina dali veliki doprinos u razvoju džemata Sepetari.

Učešće u programu uzeli su hafiz Egzon Ibrahimi, Muradif Hodžić učenik Behram-begove medrese u Tuzli i hor MIZ Tuzla Gazi Turali-beg.

Na kraju prisutnima se obrati Vahid-ef. Fazlović muftija tuzlanski.


“Na primjeru samo ovog džemata možemo se osjećati ponosno, a mnogo je naših džemata. Doista je džemat u našem narodu oličenje vjere i predanosti na jasnom putu. Džemat otkriva snagu našeg naroda i manifestira dubinu vjere, morala i čestitosti. Zato je džemat osnova i temelj na kojem možemo podizati naše institucije u Islamskoj zajednici ali i šire. Zato braćo i sestre večeras odajemo veliko priznanje i zahvalnost džematlijama džemata Sepetari” istakao je muftija Fazlović.

Snimak manifestacije emitujemo u petak u 21:15 sati u programu Super TV.

Spread the love
Scroll to Top