Džemat Kevser Beč u januaru obilježava deset godina postojanja

Džematlije džemata “Kevser” iz Beča 27. januara 2024. godine na svečan način obilježavaju deset godina od osnivanja džemata.

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Prostorije džemata “Kevser” Beč nalaze se na adresi Anton Kriegergasse 23 u Beču i sastavni je dio Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji.  Džemat predvodi Ibrahim-ef. Jakubović imam džemata. Tokom proteklih deset godina pored uobičajenih vjerskih aktivnosti daju doprinos na svim poljima dobročinstva. Nedavno su renovirali džematske prostorije.

Iako se po broju džematlija svrstavaju u grupu  manjih džemata, ipak po aktivnostima mogu im pozavidjeti džemati sa mnogo većim brojem džematlija.

Uvijek su uz zajednicu i rado se odazivaju pozivima drugih džemata, uzimaju učešće u vjerskim, humanitarnim, kulturnim i sportskim događajima.

27. januar 2024. godine je dan kada žele na svečan način obilježiti svoju godišnjicu. Obilježavanje deset godina džemata “Kevser” Beč planirano je na adresi Casablanca Veranstaltungszentrum Perfektastrasse 81, 1230 Beč. U programu učestvuju: mag. Senad-ef. Kusur glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji, Armin Muzaferija, hor “Preporod” Ilijaš i dr.. Medijski pokrovitelj Super TV i supertv.ba. Za ugodan vizuelni ambijent i zvuk pobrinut će se ekipa Event Technik. Program počinje u 19:30 sati, a cijena ulaznice i svečane večere iznosi 25 eura po osobi. Za rezervacije i dodatne informacije kontaktirajte broj telefona: 0043 699 1999 0104. Radost susreta podijelimo zajedno okupljeni oko istih vrijednosti. DOBRODOŠLI!

 

Spread the love
Scroll to Top