Dizdar u Bihaću: Podrška održivom povratku i izgradnji infrastrukture u povratničkim mjestima

Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBIH realizira nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata na području ove lokalne zajednice, a koji se odnose na unapređenje kvaliteta života povratnika.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je Bihać, gdje je sa gradonačelnikom Elvedinom Sedićem razgovarao o projektima od značaja za povratničku zajednicu u Bihaću.

Ministarstvo realizira nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata na području ove lokalne zajednice, a koji se odnose na unapređenje kvaliteta života povratnika.

“Drago mi je da Grad Bihać i gradonačelnik imaju jasnu viziju. Postoji niz projekata koje žele realizirati u povratničkim mjestima, što nama u Ministarstvu olakšava posao, jer je ključni korak imati kvalitetne projekte. U razgovoru sa gradonačelnikom tematizirali smo aktuelne i nadolazeće projekte. Nakon što budu završene određene administrativne prepreke, uselit ćemo korisnike u višestambeni objekat. Priprema objekta je u završnoj fazi, a izgradili smo ga kroz projekat CEB II – ‘Zatvaranje kolektivnih i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”, ističe ministar Dizdar.

U toku je realizacija nekoliko projekata u povratničkim sredinama.

“Zahvalan sam ministru Dizdaru, koji je iskazao podršku projektima. Kada govorimo o podršci Ministarstva – ona je značajna, posebno za projekte koji su u toku u povratničkim mjesnim zajednicama Orašac i Srbljani, na kojima zajednički radimo. U budućnosti želimo zadržati značajniju podršku ovog Ministarstva, što je opredjeljenje i ministra Dizdara”, kazao je gradonačelnik Sedić.

Ministar Dizdar je posjetio i bihaćkog župnika Ivana Lovrića, s kojim je razgovarao o izgradnji zvonika svetog Ante Padovanskog, čiju izgradnju će podržati Ministarstvo.

 

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top