Dizdar oštro osudio nasilje nad povratničkom djecom u Stocu

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH osudio je napad na četvero povratničke djece u Stocu, pozvao nadležne organe da pronađu počinitelje, te je obećao punu podršku Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

“Noćas je u Stocu pretučeno četvero povratničke djece, četiri zlatna momka. Mučki su im zasjedu na povratku sa utakmice u maniru najokorjelijih razbojnika napravili nepoznati počinitelji sa više automobila na ulazu u Stolac. Zatim su ih brutalno pretukli, mučili,” kazao je dizdar.
Dizdar je naglasio da ovakvo nasilje mora biti hitno i najoštije kažnjeno.
“Podrška mladićima i njihovim porodicama mora biti bezuvjetna, odlučna i jasna, kao i reakcija policije i pravosuđa. Predugo, već preko 25 godina kada su napadi na povratnike u pitanju slušamo fraze o “istragama u toku” i “nepoznatim počiniteljima”. Dosta je više, dodaje Dizdar.
Od MUP-a i Tužilaštva očekuje hitnu i brzu istragu.
“Krug mogućih počinitelja nije posebno veliki. Od svih činitelja društvenog poretka, od lokalnog do državnog nivoa, očekujem jedinstvenu, nedvosmislenu podršku povratnicima. Ministarstvo će iz svoje nadležnosti učiniti sve za ove mladiće i njihove porodice”, poručuje Dizdar.
Izvor: Super TV/Facebook
Spread the love
Scroll to Top