Čestitka gradonačelnika Zijada Lugavića i predsjedavajuće Gradskog vijeća Nataše Perić, u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Građanke i građani Bosne i Hercegovine su, na referendumu održanom 1. marta 1992. godine, velikom većinom, izglasali nezavisnost Bosne i Hercegovine i time izabrali da žive u suverenoj i demokratskoj Bosni i Hercegovini, čime je potvrđen višestoljetni kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine. Ovaj dan predstavlja simbol hrabrosti, odlučnosti i volje naroda Bosne i Hercegovine da izbori svoju slobodu i suverenitet.

Dan nezavisnosti je važan događaj u historiji naše domovine i ostat će upamćen kao dan kada je Bosna i Hercegovina poslije vijekova tuđih uprava obnovila suverenitet i postala samostalna država.

Zato, ne šutimo pred nepravdom, ne pristajmo na podjele. Na provokacije ne odgovarajmo mržnjom već ljubavlju i izgradnjom škola, fakulteta, fabrika, biblioteka i stvaranjem boljih uslova za ostanak mladih. To je najbolji odgovor politikama destrukcije i podjela.

Neka nam 1. mart bude dan ponosa, ali i dan obaveze da nastavimo raditi zajedno za bolju budućnost naše voljene Bosne i Hercegovine.

Svim građankama i građanima Tuzle i Bosne i Hercegovine čestitamo 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Sretan Dan nezavisnosti!

Spread the love
Scroll to Top