Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle u povodu obilježavnja 21. decembra – Dana rudara

Gradonačelnik i predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle uputili čestitku u povodu obilježavanja 21. decembra – Dana rudara. Čestitku prenosimo u cjelosti.

Poštovani rudari,

S ponosom i dubokim poštovanjem, danas se obraćamo vama, hrabrim ljudima koji svojom predanošću i radom oblikuju temelje našega društva. U danu posvećenom vama rudarima, želimo izraziti zahvalnost za vašu neumornu posvećenost i hrabrost koju svakodnevno pokazujete na vašem radnom mjestu. Izabrali ste izuzetno težak, ali istovremeno I veoma plemenit poziv i način života, u kojem svakodnevno rizikujete vlastito zdravlje i živote, kako biste našoj zajednici omogućili bolje uslove života i razvoja.

Vaša odanost poslu, težak rad i požrtvovnost grade našu industriju i omogućuju prosperitet zajednice. U građanima i građankama Tuzle ste uvijek imali i imate podršku, jer ste neraskidivi dio naše svijetle historije u koju su utkane vrijednosti pravde, solidarnosti, jedinstva i antifašizma.

Neka ovaj dan bude prilika da se sjetimo vaših izazova i žrtava, da slavimo vaše postignuće i predanost, ali neka vaša sigurnost uvijek bude na prvom mjestu.

Hvala vam na vašem izuzetnom doprinosu.

 

Sretan Dan rudara, uz rudarski pozdrav SRETNO.

 

Dr.sc. Zijad Lugavić, gradonačelnik

Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća

Spread the love
Scroll to Top