Čapljina: Trideset porodica dobilo nove stanove

Danas je trideset porodica raseljenih lica i povratnika u mjestu Modrič kod Čapljine preuzelo ključeve novih stanova višestambenog objekta izgrađenog kroz Državni projekat stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa (DPSZ/RSP) u Bosni i Hercegovini.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Uručenju ključeva prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, Smiljan Vidić gradonačelnik Čapljine, Gianluca Vannini šef Odjela za društveni razvoj, prekograničnu saradnju i civilno društvo u Delegaciji Evropske unije u BiH , Anita Hodžić savjetnica ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Loannis Piliouris, šef Terenskog ureda u Mostaru pri Misiji OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

“Ovo je najveći projekat ovakve vrste u hercegovačkoj regiji vrijedan dva miliona KM i ovo je najveća združena investicija Bosne i Hercegovine i naših evropskih partnera. Drago nam je što danas možemo omogućiti zbrinjavanje ovih porodica.  Ovaj projekat privodimo kraju, a ukupno je planirano zbrinjavanje 3.100 porodica, raseljenih osoba”, rekao je Nerin Dizdra ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

“Okončanjem ovog projekta svoj novi dom dobit će oko deset hiljada porodica, a naš se posao nastavlja stvarajući bolji ambijent za povratnike i raseljne  osobe”, kazao je Dizdar.

Svoju radost podijelili su korisnici novih stanova.

Sanela Brajković danas sa svojom majkom i sestrom postaje korisnica stana u naselju Modrič.

“Osjećaj je predivan. Hvala svim dobrim ljudima koji su omogućili svima nama da dobijemo novi dom. Rođeni smo čapljinci, postanari smo dugi niz godina, a danas je poseban osjećaj”, rekla je za Super TV Sanela Brajković korisnica stana.

 

 

 

Spread the love
Scroll to Top