Brigadna generalica NATO-a, Pamela McGaha sastala se sa gradonačelnikom Lugavićem

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, i njegovi saradnici, danas su, u Gradskoj upravi ugostili visoku predstavnicu NATO-a, brigadnu generalicu Pamelu McGahu, kako bi razgovarali o ključnim aspektima saradnje između NATO-a i Bosne i Hercegovine.

ELKIRAM BANER 1
ELKIRAM BANER 2
etno kuhar najava web baner
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Glavna tema sastanka bila je podrška lokalnoj zajednici kroz različite projekte usmjerene prema mladima i jačanju uloge žena u različitim sektorima, a naročito sektoru sigurnosti.

Gradonačelnik Lugavić, istakao je da Grad Tuzla ima snažan fokus na rodnu ravnopravnost, te da je jedan od prvih gradova u zemlji koji je aktivno sudjelovao u izradi Akcionog plana za rodnu ravnopravnost u saradnji sa nevladinim sektorom.

Također, gradonačelnik Lugavić, kazao je da Grad Tuzla kontinuirano podržava kako mlade, tako i žene, ali i druge pripadnike ranjivih kategorija, kroz razne projekte i inicijative, i izdvaja sredstva, a naročito u angažmanu razvoja poslovnih ideja i pokretanja vlastitih biznisa i obrta.

Brigadna generalica, Pamela McGaha zahvalila se na gostoprimstvu, te kazala:”Sretni smo vidjeti gradove poput Tuzle koji aktivno promovišu rodnu ravnopravnost i podržavaju žene u različitim sektorima. Ova saradnja između NATO-a i Bosne i Hercegovine donosi obostrane koristi i doprinosi boljem razumijevanju i partnerstvu”.

Razgovaralo se i o budućim projektima i planovima, te aktivnostima usmjerenim na jačanju partnerstva i saradnje.

Gradonačelnik Lugavić i brigadna generalica, Pamela McGahu nakon sastanka, prošetali su Tuzlom, obišli su glavne gradske atrakcije, ističući kulturnu raznolikost i bogatu historijuTuzle.

Nakon obilaska grada, gradonačelnik i brigadna generalica, pridružili su se manifestaciji “Block Sunday” koja promoviše zajedništvo i druženje među mladima.

Spread the love
Scroll to Top